diumenge, 1 d’abril del 2012

PLAGUES FORESTALS


Benvinguts

Dia 21 de març va ser el Dia Forestal Mundial, data que fou escollida per la FAO per recordar que els boscos són molt importants per noltros i els hem de protegir adequadament.

Els boscos, a vegades, tenen habitants que els perjudiquen: són les plagues forestals.  A Mallorca en tenim d'aquestes plagues.  Algunes d'elles són la Processionària del Pi o el Banyarriquer, que perjudica les alzines.  

Darrerament també haureu vist com moltes palmeres dels jardins estan patint una plaga que fa perillar la seva supervivència.

Aquí teniu un enllaç a la Conselleria de Medi Ambient on trobareu informació sobre les plagues i malalties forestals més comunes a les nostres illes, els mètodes i actuacions de detecció, diagnosi i control, treballs publicats, legislació relacionada, organismes de quarantena, recull de premsa, enllaços a altres llocs web d'interès i més informació.

Observareu que els invertebrats que afecten els nostres boscos tenen cicles vitals en els quals duen a terme una metamorfosi.  

Practicau amb les següents les fitxes sobre aquest tema que teniu a la pàgina de "REPRODUCCIÓ EN ELS ANIMALS d'aquest mateix bloc.